Zsille Péter

Zsille Péter vagyok, 1974 óta tagja az RBK-nak, ahol már a kezdettől nagyszerű emberekkel, barátokkal találkozhattam, találkozhatok. Igazán megtiszteltetés a számomra.

A szívem csücskében elsősorban a légiforgalom áll, de tulajdonképpen mindenevő vagyok a repülés és a repüléstörténet dolgaiban. Imitt-amott írogatok a repülésről, elég sok cikkem napvilágot látott már pár fordításommal, lektorálásommal együtt az elmúlt évtizedekben. Hosszú ideje fényképezek (a mai szóhasználattal élve spotterkedek), szép dia- és digitális képgyűjteményre sikerült szert tennem. Elég nagy a könyv- dokumentum-, jelvény- és makett gyűjteményem is. Ja, igen: Makettezés. Időnként máig elcsábulok egy-egy kit összerakására, merthogy könnyű Katit táncba vinni. Viszont az első RBK makett kiállítás óta rájöttem, hogy vannak, akik sokkal magasabb szinten űzik ezt az ipart, mint amire én valaha képes lennék. Így ez nálam tényleg csak a játék kategóriája.

e-mail: airchive@freemail.hu

Utóirat No. 1.  Nem akartam előre tolakodni az itteni taglistára, viszont bemutatkozásommal szerettelek volna bíztatni Titeket, hogy tegyétek meg ugyanezt. Amint többen leszünk a listán, a szerkesztők szépen ábécé rendbe rakosgatják majd a neveket.

Utóirat No. 2. Jól sejtitek, a képen mögöttem a Sólyom Hungarian Airways első Boeing 737-500-asa tündököl Ferihegyen 2013 augusztusában, hogy pár órai itt tartózkodás után végleg a feledés homályába vesszen a Sólyommal egyetemben. (Fotó: Csemniczky Kristóf)