Molnár „Momi” Mihály Imre

1987-től látogatom az RBK-t. Érdeklődési köröm a makettezésben a második világháború vadászgépei, Magyar Légierő, polgári légiközlekedés 1910-től napjainkig. Vasúti makettezés II. vh. idejéből, Fw 190 minden verziója. Az érdeklődési körömbe tartozó repülős szakkönyveket gyűjtöm, igyekszem szerény könyvtáramat fejleszteni.

A fő méretarányom az 1:72. Ezeket csinálom legszívesebben. De természetesen 1:285, 1:43 és 1:87 méretarányban is hobbyzok.

A Magyar Repüléstörténeti Társaság tagja vagyok. A repülést „1:1-ben maketteztem” 28 évig Ferihegyen.  Dolgoztam repülőgépműszerészként, rádió- és lokátor műszerészként, munkacsomag fogyóanyag- repülőgép alkatrész és eszköz ellenőrként a MALÉV-nél és az AEROPLEX Kft.-nél különféle beosztásokban. A Magyar Néphadseregben (1986-1987) Börgöndön Mi-2 és Ka-26 helikoptereket javítottam, karbantartottam és üzemeltettem 18 hónapig. MALÉV-nál 7 típusból volt szakszolgálati engedélyem, persze nem egyszerre! (Tu-134, Tu-154, B737 classic, B767, B737NG, Fokker 70, CRJ-200)

Azért az évek folyamán hamar rájöttem, hogy nálam sokkal szebben-jobban tudnak makettezni sokan. Nekem megmaradt kikapcsolódási hobbynak ez a szép, csendes időtöltés a mai napig. Versenyeken nem igazán szoktam indulni.

Remek barátokat, ismerősöket szereztem az idők folyamán a klubban és a versenyeken az egész országból és persze külföldről is. Ha tehetem és egyéb elfoglaltságom engedi, elmegyek a szombati klubnapokra.

Jó makettezést mindenkinek!

Szlogen: „A világ összes Fw 190-esét nem lehet megépíteni makettben, de törekedni kell rá!”

Momi

E-mail elérhetőségem:
molnar.mihaly@semmelweis-univ.hu