Nagy Sándor

Sziasztok!

Nagy Sándor vagyok, s mint itt sokan, én is az NDK-s Plasticart makettekkel kezdtem, majd a Modellezés újságban megjelenő Bartha Endre-Punka György cikkeiben szereplő Kovozávody makettekkel. Mielőtt az „ős klubot” betiltották, már jártam oda, ott ismerkedtem meg Horváth Ödivel, a mentorommal, Punka Gyurival és még sokan másokkal. Később, a 70-es évek végén a Repülés. c. szaklapban olvastam, hogy újra létezik a klub a Fővárosi Művelődési Házban, RBK néven. Az első szombati napon el is mentem, és azóta is tagja vagyok, bár 11 éve kiköltöztem Kárpátaljára, Nagyszőlősre, a pesti lakásom megtartása mellett.

A klubban rengeteg barátságot kötöttem a repülés szerelmeseivel, sok érdekes egykori „öreg” szakemberrel, pilótával ismerkedhettem meg az előadások során. A klub szervezésében szinte minden versenyen indultam, szép eredményeket elérve, nemkülönben nemzetközi szinten is. Fő érdeklődési területem a K.u.K. és a MKHL, újabban a két háború közti polgári repülés is, egyszóval a magyar aviatika. Szándékom, hogy a témát makettek formájában is bemutassam, természetesen minden elérhető írott és elektronikus forrás begyűjtése mellett. Nem könnyű feladat utolérni Varga Laci bátyám, vagy id. Winkler László és ifj. Winkler László csodálatos gyűjteményeit, melyek a maguk nemében páratlanok.

Kívánom, hogy ez az oldal is sikeres legyen, és hogy még több ismeretségre, barátokra tegyünk szert! Baráti üdvözlettel: Nagy Sándor